Covid-19

Bezoekregeling
Iedereen die gezond is en dus geen last heeft van hoest OF verkoudheid OF koorts mag op schone afdelingen dagelijks op bezoek komen,  uiteraard met inachtneming van de geldende hygiëneregels.

U hoeft zich niet te registreren bij binnenkomst, maar het dragen van een mondneusmasker is verplicht op onze locaties. Hetzelfde geldt voor onze zorgmedewerkers. Ook de 1,5 meter afstand voor medewerkers en bezoekers ​op onze locaties is verplicht. Voor cliënten onderling hanteren we de 1,5 meter afstand niet als verplichting. Uiteraard spannen we ons maximaal in om deze afstand voor de cliënten die dit willen wel te realiseren.
Onze bewoners mogen maximaal vier bezoekers per dag ontvangen. 
Om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren, mogen er maximaal drie bezoekers tegelijkertijd komen. Bezoek in de huiskamers is nog steeds niet toegestaan.
Wij vinden het zeer belangrijk dat bezoek mogelijk blijft, ook wanneer uw naaste op een quarantaine-afdeling verblijft. Bij een afdeling in quarantaine is het bezoek beperkt tot maximaal één bezoeker per dag gedurende één uur. We lichten onze bewoners en contactpersonen in als dit van toepassing is.

Uiteraard blijven de basisregels gelden: blijf thuis bij klachten en desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Bekijk hier onze uitgebreide bezoekregeling.

Volg ook ons Liveblog Coronavirus met de laatste updates! Indien u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen met onze receptie via 040-2014035. Zij kunnen u doorschakelen naar onze corona-helpdesk.

Indien de situatie verandert en mogelijk andere (of aanvullende) maatregelen nodig zijn, communiceren we dit op deze pagina (waar u zich nu bevindt).

Vanwege het coronavirus besloot Valkenhof haar deuren zes weken geleden te sluiten voor bezoekers van buitenaf. Ondanks alle strikte maatregelen kreeg helaas ook Valkenhof te maken met besmette (Covid-19) cliënten. Intussen zijn langzaamaan de eerste lichtpuntjes zichtbaar, waaronder een afname in aantal besmettingen, het afschalen van cohortafdelingen en de realisatie van eerste contactmomenten op afstand voor cliënten van afdelingen zonder besmettingen.

Piek besmettingen zwakt af
Binnen onze locaties zijn de eerste tekenen zichtbaar die erop wijzen dat de piek in aantal besmettingen langzaamaan afzwakt. Ook is er sprake van cliënten die weer hersteld zijn. Op een aantal cohortafdelingen waar geen zieken meer zijn, kunnen we ‘afschalen’. Dit betekent dat deze afdelingen nog wel gesloten blijven, maar twee weken in quarantaine gaan. Tijdens deze quarantaineperiode is er geen sprake meer van isolatie op de kamer en mag iedereen weer vrij rondlopen. Het is een positief bericht, maar pas na twee weken weten we of de uitbraak op de afdeling ten einde is. Er kunnen immers nog cliënten ziek worden, die tijdens de cohortperiode besmet zijn geraakt. Als de quarantaine succesvol is verlopen, kan de afdeling weer open.

Extra contactmoment (op afstand) mogelijk voor bewoners van niet besmette afdelingen
In aanvulling op o.a. het beeldbellen (Skype), heeft Valkenhof besloten om op dit moment voor een beperkte groep bewoners voorzichtig extra contact (op 1,5 meter afstand) mogelijk te maken bij haar locaties. Dit contactmoment geldt enkel voor bewoners van afdelingen waar geen besmettingen zijn en familieleden die zelf geen last hebben van hoest OF verkoudheid OF koorts. Het houdt in dat er op onze locaties per bewoner (van afdelingen zonder besmettingen) een halfuur contact per week mogelijk is met twee familieleden in een hiervoor speciaal ingerichte ruimte bij de toegang naar de locatie, voorzien van een plexiglas-tussenscherm. En uiteraard met strikte naleving van de geldende hygiëneregels. We doen dit op deze manier omdat er binnen onze locaties – conform overheidsbesluit – geen bezoek mogelijk is.
Voor mevrouw Jansen, bewoonster op locatie Kempenhof, kwam dit extra contactmoment als een geschenk uit de hemel. Vrijdag 24 april kon zij hierdoor namelijk voor het eerst haar achterkleinkind zien. Ze verheugde zich er zo op, dat ze de nacht ervoor nauwelijks had geslapen. Wat genoot zij intens van dit moment, al was het maar voor een halfuur.

Wij zijn ons ervan bewust dat het bieden van deze contactmogelijkheid op afstand mogelijk voor teleurstelling zorgt bij de groep bewoners en verwanten waarvoor dit (nog) niet mogelijk is. Helaas is dit de enige mogelijkheid die wij op dit moment op een verantwoorde manier kunnen aanbieden. Wij hopen natuurlijk van harte dat wij op termijn al onze bewoners en verwanten meer vrijheid kunnen geven. Tot die tijd vragen wij om ieders geduld en begrip.

Volg onze informatiepagina en ons liveblog voor de meest actuele situatie omtrent corona.

X