De Bogen genomineerd voor CZ Zorgprijs 2017

Zorgcentrum De Bogen is – samen met negen andere organisaties – genomineerd voor de CZ Zorgprijs 2017.

De CZ Zorgprijs is een prijs voor een innovatief idee dat gericht is op het verbeteren van het welzijn en welbevinden van kwetsbare groepen in de samenleving.

Maatje voor alleenstaande ouderen
De Bogen is genomineerd voor hun idee om alleenstaande ouderen begeleiden in het verpleeghuis (Valkenhof). Er komen immers steeds meer alleenstaande ouderen naar het verpleeghuis die geen mantelzorgers hebben. Zij hebben niemand die hen kan begeleiden bij ziekenhuisbezoek, het inrichten van de kamer of het kopen van nieuwe kleding. Voor deze mensen wordt een vrijwilligersbestand opgezet zodat vrijwilligers hen bij kunnen staan. De vrijwilligers worden hierin door de organisatie begeleid.

Minisymposium en prijsuitreiking
Op 17 november a.s. worden de eerste, tweede en derde prijswinnaars bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in kasteel Maurick te Vught. Een delegatie van De Bogen is die middag aanwezig om het idee te pitchen en hopelijk een prijs in ontvangst te nemen. De winnaars gaan naar huis met een geldbedrag van respectievelijk € 25.000,-, 10.000,- en 5.000,-.

Bekijk ook de andere genomineerden

Plaats een reactie