Interview met vrijwilliger Selva

Heb jij wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk en of het bij je past?

Heb jij wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk en of het bij je past? Om een beeld te schetsen van wat het werk inhoudt en voor je kan betekenen, ging onze stagiaire Cailin Meulendijk het gesprek aan met Selva, die al bijna 5 jaar als vrijwilliger actief is bij zorgcentrum De Bogen.

Oorspronkelijk komt Selva uit Sri Lanka. In 2000 verhuisde ze samen met haar man naar Nederland. Hij wilde hier graag werken. Toen haar man in 2009 overleed, had ze behoefte aan mensen om zich heen. Om die reden is ze uiteindelijk bij Valkenhof terecht gekomen.

Vrolijk

Op de dag dat we elkaar spreken, is het een emotionele dag voor Selma. Het is namelijk precies 10 jaar geleden dat haar man overleed. Toch maakt ze even tijd voor mij om een praatje te maken: ‘Het vrijwilligerswerk fleurt me altijd op, zelfs vandaag vergeet ik mijn verdriet als ik hier ben. Het is hier altijd zo gezellig, ik vind het fijn om voor mensen te zorgen. Meestal kom ik hier op donderdagmiddag om de nagelverzorging van de bewoners te doen. Ik zie dat zij er net als ik weer helemaal vrolijk van worden. Toen ik nog in Sri Lanka woonde heb ik ook altijd met mensen gewerkt, ik vind het fijn om door mensen omringd te worden en een praatje te maken. Dat is gezellig. ‘

“Dit werk fleurt me altijd op”

Nederlandse les

‘Ik ben nog steeds de Nederlandse taal aan het leren, dat blijft moeilijk voor mij. Ik krijg iedere week nog Nederlandse les en ook de lerares vindt het heel erg fijn dat ik een plek heb waar ik het naar mijn zin heb én tegelijkertijd kan ik mijn Nederlands een beetje oefenen! De mensen hier zijn erg lief voor me, zowel de medewerkers als de bewoners, ik voel me hier erg thuis.

Meer weten? Bekijk dan de mogelijkheden van vrijwilligerswerk bij Valkenhof