[Leren & stages – korte tekst]

Wil je bij ons aan de slag in de zorg? Wij kunnen je leren hoe je ondersteuning geeft aan mensen die zorg nodig hebben, de theorie toepassen in de praktijk en tegelijk salaris verdienen. In ons vacatureoverzicht kun je online solliciteren op verschillende opleidingsplaatsen.

Opleiding BBL Verzorgende

Wil je bij ons (opnieuw) aan de slag in de zorg? Leren hoe je ondersteuning geeft aan mensen die zorg nodig hebben, de theorie direct toepassen in de praktijk en tegelijk salaris verdienen? Heb je minimaal vmbo-k of niveau 2 afgerond? Dan kun je in dienst van Valkenhof de opleiding Verzorgende IG (niveau 3) volgen.

Start, duur en locaties
De opleiding start in februari en september en duurt drie jaar. Met een relevante vooropleiding is een verkort traject mogelijk. Elke week krijg je één dag les op het Summa College te Eindhoven. Je werkt op verschillende locaties, op diverse afdelingen (somatiek/psychogeriatrie). Door de afwisseling en verantwoordelijkheid binnen je werkzaamheden leer je snel anticiperen en flexibel werken.

Aantal uur
Er zijn verschillende contractmogelijkheden bij Valkenhof:
24 uur
28 uur
32 uur

Salaris
Tijdens je studie ontvang je een leerlingensalaris op basis van de cao VVT.
Na diplomering: FWG 35-1

Na het behalen van je diploma ben je verzekerd van een baan binnen Valkenhof!

Oriëntatiebaan

Werk je op dit moment in een andere branche en denk je regelmatig aan een overstap naar de zorg, maar durf je de stap nog niet te zetten? Dan biedt Valkenhof de mogelijkheid om te ontdekken wat het werken in de zorg inhoudt.
Het voornaamste doel is om je te oriënteren in de zorg en te ontdekken wat jij leuk vindt om te doen. In je oriëntatiefase zal je gaan ondersteunen bij minder complexe werkzaamheden in verschillende functies.
De oriëntatiebaan bestaat uit twee modules:

  1. Zorg voor de voeding & ondersteuning van het dagprogramma:
    Je assisteert bij het ontbijt, diner en souper (tafels dekken, feestmaaltijden, extra tussendoortjes). Je assisteert bij het uitdelen en geven van de maaltijden.
    Je krijgt informatie over belevingsgerichte zorg, activiteitenbegeleiding en het dagprogramma van de cliënten.
  2. Basiszorg:
    Je krijgt uitleg over het begeleiden van cliënten met een rollator, wandelstok of rolstoel. Je mag onder toezicht van een helpende/ verzorgende hulp bieden bij de verzorging van de cliënt.

Duur, uren en start
De oriëntatiebaan is een periode van drie maanden waarbij je zelf kunt aangeven hoeveel uur je graag wil oriënteren. In overleg met jou wordt er een startdatum afgesproken.

Vervolg oriëntatiebaan
Voordat de drie maanden zijn afgelopen, bespreekt HRM met jou hoe je de oriëntatiebaan hebt ervaren en wat je hierna graag wilt doen. Mocht je naar aanleiding van de oriëntatiebaan een opleiding willen volgen tot verzorgende, dan helpt Valkenhof je graag hiermee.

Stages
Wil je kennismaken met het werk in de ouderenzorg en ben je op zoek naar een stageplek? Wij werken nauw samen met het Summa College en Fontys Hogeschool. Volg je een opleiding in de richting zorg (niveau 2 t/m 5), dan kun je via Stageplein Zorg (www.stagepleinzorg.nl) kenbaar maken dat je bij Valkenhof stage wilt lopen. De medewerkers in de zorg worden ondersteund door verschillende stafafdelingen; ook daar is het mogelijk om stage te lopen. Denk aan de facilitaire dienst, communicatie, ICT of HRM.

Meer informatie en contact

Je kunt voor meer informatie ook telefonisch contact opnemen met de afdeling Opleidingen via 040 – 2014 035 of werving@valkenhof.nl