[Leren & stages – korte tekst]

Wil je bij ons aan de slag in de zorg? Wij kunnen je leren hoe je ondersteuning geeft aan mensen die zorg nodig hebben, de theorie toepassen in de praktijk en tegelijk salaris verdienen. In ons vacatureoverzicht kun je online solliciteren op verschillende opleidingsplaatsen.

Opleiding BBL Verzorgende

Wil je bij ons (opnieuw) aan de slag in de zorg? Leren hoe je ondersteuning geeft aan mensen die zorg nodig hebben, de theorie direct toepassen in de praktijk en tegelijk salaris verdienen? Heb je minimaal vmbo-k of niveau 2 afgerond? Dan kun je in dienst van Valkenhof de opleiding Verzorgende IG + MZ (niveau 3) volgen.

Start, duur en locaties
De opleiding start in februari en september en duurt drie en half jaar. Met een relevante vooropleiding is een verkort traject mogelijk. Elke week krijg je één dag les op het Summa College te Eindhoven. Je werkt op verschillende locaties, op diverse afdelingen (somatiek/psychogeriatrie). Door de afwisseling en verantwoordelijkheid binnen je werkzaamheden leer je snel anticiperen en flexibel werken.

Aantal uur
Er zijn verschillende contractmogelijkheden bij Valkenhof:

  • 24 uur (2,5 uur leren)
  • 28 uur (3 uur leren)
  • 32 uur (3,5 uur leren)

Binnen je contracturen is een aantal uur gereserveerd voor het leren. Deze uren krijg je uitbetaald.

Salaris
Tijdens je studie ontvang je een leerlingensalaris op basis van de cao VVT. Per 1 september 2018 is het volgende salaris van toepassing:

  • 1e leerjaar: € 8,52 of WML
  • 2e leerjaar: € 10,05 of WML
  • 3e leerjaar: € 12,28
  • 4e leerjaar: € 12,28
  • na diplomering: FWG 35-1: € 12,77

Na diplomering ontvang je twee diploma’s: Verzorgende IG en Maatschappelijk Zorg. Wanneer je je studie hebt afgerond mag je bij Valkenhof blijven werken!

Oriëntatiebaan

Werk je op dit moment in een andere branche en denk je regelmatig aan een overstap naar de zorg, maar durf je de stap nog niet te zetten? Dan biedt Valkenhof de mogelijkheid om te ontdekken wat het werken in de zorg inhoudt.
Het voornaamste doel is om je te oriënteren in de zorg en te ontdekken wat jij leuk vindt om te doen. In je oriëntatiefase zal je gaan ondersteunen bij minder complexe werkzaamheden in verschillende functies.
De oriëntatiebaan bestaat uit 2 modules:

1. Zorg voor de voeding & ondersteuning van het dagprogramma:
Je assisteert bij het ontbijt, diner en souper (tafels dekken, feestmaaltijden,
extra tussendoortjes). Je assisteert bij het uitdelen en geven van de maaltijden.
Je krijgt informatie over belevingsgerichte zorg, activiteitenbegeleiding en
het dagprogramma van de cliënten.

2. Basiszorg:
Je krijgt uitleg over het begeleiden van cliënten met een rollator, wandelstok
of rolstoel. Je mag onder toezicht van een helpende/verzorgende hulp bieden bij de
verzorging van de cliënt.

Duur, uren en start
De oriëntatiebaan is een periode van drie maanden waarbij je zelf kunt aangeven hoeveel uur je graag wil oriënteren. In overleg met jou wordt er een startdatum afgesproken.

Vervolg oriëntatiebaan
Verschillende functies zijn er mogelijk binnen Valkenhof, waaronder verzorgende, helpende of zorghulp. Voordat de drie maanden zijn afgelopen bespreken we samen hoe je de oriëntatiebaan hebt ervaren en wat je graag hierna wilt doen. Mocht je naar aanleiding van de oriëntatiebaan een opleiding willen volgen om je te bekwamen tot verzorgende of helpende dan helpt Valkenhof je graag hiermee.

Stages

Wil je kennismaken met het werk in de ouderenzorg en ben je op zoek naar een stageplek? Wij werken nauw samen met het Summa College en Fontys Hogeschool. Volg je een  opleiding in de richting zorg (niveau 2 t/m 5), dan kun je via Stageplein Zorg (www.stagepleinzorg.nl) kenbaar maken dat je bij Valkenhof stage wilt lopen. De medewerkers in de zorg worden ondersteund door verschillende stafafdelingen; ook daar is het mogelijk om stage te lopen. Denk aan de facilitaire dienst, communicatie, ICT of HRM.

Meer informatie en contact

Je kunt voor meer informatie ook telefonisch contact opnemen met de afdeling HRM via 040 – 2014 035 of werving@valkenhof.org.

X

Info coronavirus incl. liveblog!