Zorg wanneer genezing niet meer mogelijk is.

Wanneer duidelijk wordt dat genezing niet meer mogelijk is, dan is kwaliteit van leven het allerbelangrijkst. In een voor u passende sfeer en omgeving, afscheid nemen van het leven. Vaak is dit thuis. Wanneer zorg en behandeling thuis niet (meer) mogelijk of verantwoord zijn, dan kunt u bij ons terecht. Een tijdelijke opname is ook mogelijk, bijvoorbeeld om uw naasten even zorg uit handen te nemen.

Uw wensen, onze missie

De missie van onze hospicezorg is: samen professionele, warme zorg bieden aan de cliënt en diens naasten, waarin de wens van de cliënt centraal staat.
We stemmen onze zorg af op uw wensen en behoeften. Hierin zijn we heel flexibel. We bieden ruimte en rust en waar nodig ondersteuning en begeleiding.

Onze zorg

Valkenhof biedt 24-uurszorg aan cliënten in hun laatste levensfase. Deze hospicezorg is gericht op het verzachten van pijn en/of tegengaan van complicaties. Dat zorg continu beschikbaar is, geeft rust. Daarbij bieden we psychische en emotionele steun aan u en uw naasten.
Onze specialist ouderengeneeskunde (tevens palliatief arts) is verantwoordelijk voor de medische zorg. Het team van verzorging/verpleging, de geestelijk verzorger en eventueel andere behandelaars spannen zich in om uw kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te maken. 

Hospice Kempenhof

Ons hospice bevindt zich op de eerste etage van zorgcentrum Kempenhof. Cliënten verblijven hier in ruime zit-/slaapkamers met keukenblok en eigen badkamer. De kamers zijn volledig ingericht, met ruimte voor uw persoonlijke spulletjes. Bezoek is altijd welkom. Uw naasten kunnen ook blijven slapen op de kamer.

Verwijzing en vergoeding

Hospicezorg wordt vergoed via uw zorgverzekering. De huisarts of de behandelaar van het ziekenhuis beslist samen met onze specialist ouderengeneeskunde of u in aanmerking komt voor hospicezorg. Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij ons CliëntServiceBureau.