Beschermd wonen bij ons, met zorg continu dichtbij: veilig en besloten waar nodig, open waar dat kan. Dat is verpleeghuiszorg van Valkenhof.

Beschermd wonen bij ons, met zorg continu dichtbij: veilig en besloten waar nodig, open waar dat kan. Dat is verpleeghuiszorg van Valkenhof. Afhankelijk van de indicatie neemt onze specialist ouderengeneeskunde de zorg over van uw huisarts. Met zijn of haar kennis en ervaring in ouderenzorg krijgt u passende zorg, gericht op een zo lang mogelijk behoud en/of verbetering van uw mogelijkheden.

We werken met een alarmeringssysteem, zodat onze verzorgenden of verpleegkundigen snel bij u zijn. Een team van behandelaars biedt waar nodig ondersteuning (in fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en psychologie en muziektherapie). Onze geestelijk verzorger en maatschappelijk werker bieden ondersteuning aan u en uw familie. Ook uw mondzorg is binnen Valkenhof goed geregeld.

Uw kamer

Met verpleeghuiszorg woont u op een één- of tweepersoonskamer met een gedeelde of eigen badkamer (afhankelijk van de locatie). De kamer is gemeubileerd, maar er is uiteraard ook ruimte voor persoonlijke spulletjes. Wij verzorgen de basisschoonmaak van de kamer en u kunt gebruik maken van onze wasserette (tegen betaling). Elke afdeling heeft een zitkamer, waar bewoners en familie of vrienden samen kunnen vertoeven. In onze Grand Cafés serveren wij koude en warme dranken en gerechten.

Welzijn

Ontbijt, lunch en diner gebruiken we samen in de gezamenlijke zitkamer. We organiseren allerlei activiteiten, gericht op het behoud of verbeteren van uw mogelijkheden. Onze vrijwilligers leveren hieraan een belangrijke bijdrage. Op elke locatie zijn wisselende exposities en geregeld zijn er thema-avonden en vieringen, bijvoorbeeld op feestdagen. U kunt bij ons naar de kapper en de pedicure (tegen betaling). Bezoek is altijd meer dan welkom.

Verwijzing en vergoeding

Verpleeghuiszorg wordt vergoed vanuit de Wlz. Hiervoor heeft u een zorgindicatie nodig. Deze vraagt u aan via uw huisarts, behandelaar of ons CliëntServiceBureau. U betaalt een eigen bijdrage via het CAK.