Dagbesteding en dagbehandeling binnen één van onze dagcentra

Heeft u weleens moeite om de dag door te komen? Merkt u dat alledaagse bezigheden niet meer zo goed gaan? Bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent of het overzicht van de dag kwijt bent? Dan is dagopvang binnen één van onze dagcentra wellicht iets voor u.

Onze dagcentra bieden dagbesteding psychogeriatrie (PG; voor mensen met dementie) of dagbesteding somatiek (voor mensen met lichamelijke aandoeningen. De begeleiding en activiteiten hebben als doel dat u weer structuur in de dag aan kunt brengen en zich thuis alleen kunt (blijven) redden. Daarnaast biedt het ondersteuning aan uw eventuele mantelzorger(s).

Locaties

Elke locatie heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Zo kunt u kiezen wat het beste bij u past. Bekijk hiervoor ook het overzicht van onze locaties

Het dagprogramma

U brengt een dag of dagdeel door op één van onze locaties in Valkenswaard. Elk dagcentrum heeft zijn eigen karakter. Er heerst een gezellige, actieve sfeer. Op basis van uw wensen en behoeften vullen we uw dag in: u doet wat u zelf wilt en kunt. Onze medewerkers staan klaar om hierin te ondersteunen. U kunt activiteiten alleen of samen doen en tussen de middag eten we gezamenlijk brood of (naar keuze) een warme maaltijd. Door het bieden van structuur en zinvolle, aangename activiteiten, zorgen we samen dat u uw vaardigheden en mogelijkheden behoudt en waar mogelijk vergroot.

Verwijzing en vergoeding

Dagbesteding
Dagbesteding in een dagcentrum wordt bekostigd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Om deze zorgvorm aan te vragen dient u contact op te nemen met de gemeente. Zij komen naar u thuis voor een keukentafelgesprek om te beoordelen of u aan de voorwaarden voldoet. Indien u gebruik gaat maken van het dagcentrum via de Wmo dan betaalt u daarvoor een eigen bijdrage aan het CAK.

U kunt dit ook zelf bekostigen tegen onze geldende particuliere tarieven.

Meer weten?

Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij ons CliëntServiceBureau.