Dagbesteding en dagbehandeling binnen één van onze dagcentra

Merkt u dat alledaagse bezigheden niet meer zo goed gaan? Bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent of het overzicht van de dag kwijt bent? Dan is een bezoek aan één van onze dagcentra wellicht iets voor u.

Onze dagcentra bieden dagbesteding voor cliënten met lichamelijke aandoeningen of een vorm van dementie en daarnaast dagbehandeling PG (psychogeriatrie). Dagbesteding is gericht op het samen ondernemen van gezellige activiteiten. Bij dagbehandeling werkt u met een of meerdere behandelaars (bijvoorbeeld een beweeg- of muziektherapeut) aan behandeldoelen. De begeleiding en activiteiten hebben als doel dat u zich thuis alleen kunt (blijven) redden. Daarnaast biedt deze vorm van zorg ondersteuning aan uw eventuele mantelzorger(s).

Locaties

Elke locatie heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Zo kunt u kiezen wat het beste bij u past. Bekijk hiervoor ook het overzicht van onze locaties.

Het dagprogramma

U brengt een dag of dagdeel door op één van onze locaties in Valkenswaard. Elk dagcentrum heeft zijn eigen karakter. Er heerst een gezellige, actieve sfeer. Op basis van uw wensen en behoeften vullen we uw dag in: u doet wat u zelf wilt en kunt. Onze medewerkers staan klaar om hierin te ondersteunen. U kunt activiteiten alleen of samen doen en tussen de middag eten we gezamenlijk brood of (naar keuze) een warme maaltijd. Door het bieden van structuur en zinvolle, aangename activiteiten, zorgen we samen dat u uw vaardigheden en mogelijkheden behoudt en waar mogelijk vergroot. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Verwijzing en vergoeding

Dagbesteding: dagbesteding in een dagcentrum wordt bekostigd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Om deze zorgvorm aan te vragen dient u contact op te nemen met de gemeente. Wij kunnen u ondersteunen bij uw aanvraag.
Dagbehandeling PG: dagbehandeling in een dagcentrum wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Hiervoor dient u een indicatie te hebben van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Krijgt u geen vergoeding? Dan kunt u onze zorg ook zelf bekostigen.

Meer weten?

Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij ons CliëntServiceBureau.