Zijn (sommige) huishoudelijke klusjes voor u te zwaar of te moeilijk? Kies dan voor huishoudelijke hulp van Valkenhof.

Zijn (sommige) huishoudelijke klusjes te zwaar of moeilijk? Bijvoorbeeld door een operatie, ziekte of gewoon omdat u wat ouder wordt? Dan is huishoudelijke hulp van Valkenhof wellicht iets voor u. Wij luisteren naar uw wensen en mogelijkheden en passen onze hulp hierop aan.

Hulp bij huishoudelijke verzorging is hulp bij huishoudelijk werk zoals opruimen, stofzuigen en schoonmaken, wassen en strijken en het verschonen van het bed. Hulp bij maaltijden is het smeren van de broodmaaltijden voor ochtend en avond en het opwarmen van de warme maaltijd (in magnetron).
Wanneer u niet meer in staat bent uw eigen huishouden te sturen en te overzien, wordt u begeleid in het beter organiseren hiervan.
De medewerkers van Valkenhof zijn gespecialiseerd in werken met de ouder wordende mens. Ons uitgangspunt is dat u steeds dezelfde persoon zult zien. We vinden het belangrijk dat er een klik is tussen de hulp en cliënt. Mocht in de eerste weken onverhoopt blijken dat dit niet het geval is, dan wordt een andere hulp voor u gezocht.

Wordt huishoudelijke hulp vergoed?

De huishoudelijke zorg waarbij u nog de eigen regie voert, kunt u aanvragen bij de gemeente. Valkenhof voert deze zorg bij u uit in opdracht van de gemeente. Iedereen die zorg afneemt vanuit de WMO (gemeente) betaalt hiervoor een abonnementstarief. De hoogte hiervan is voor iedereen gelijk en is niet inkomensafhankelijk.

Wachttijden

Afhankelijk van de capaciteit in de roosters van de medewerkers kunnen er, incidenteel, wachttijden gelden voor huishoudelijke zorg van Valkenhof. Informatie over de actuele wachttijd kunt op opvragen bij gemeente Valkenswaard, WMO.

Meer weten?

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de gemeente Valkenswaard, WMO.