Over Valkenhof

Van ons mag je gewoon jezelf zijn.

Jezelf zijn. Dat wilde je vroeger, dat wil je nu, en wanneer je ouder bent, wil je dat nog steeds. Maar ben je eenmaal op leeftijd? Dan blijken gewoontes en wensen vaak ondergeschikt aan de manier waarop jouw ondersteuning is georganiseerd. Daar zijn wij het niet mee eens.

Wij vinden dat alle ouderen in Valkenswaard en Leende zichzelf mogen zijn.

Bij Valkenhof werken we hieraan op drie manieren:

1. We bieden meer dan zorg alleen

Wanneer iemand op leeftijd tegen beperkingen aanloopt, denken we al snel: er is (meer) zorg nodig. Soms is dat inderdaad zo. Maar vaak kan een minder ingrijpende oplossing ook al veel doen. Een goede structuur om de dag zinvol in te vullen, bijvoorbeeld. Bij Valkenhof bieden we daarom advies en ondersteuning op veel meer fronten dan zorg alleen.

2. We ondersteunen je thuis zo lang het kan

Een verhuizing naar een verpleeghuis kan onvermijdelijk lijken als zorg thuis ingewikkelder of intensiever wordt. Maar ook al doen wij ons werk keigoed en met liefde: het leven voelt er nooit als thuis. ​Daarom bieden we ondersteuning om die levensveranderende stap zo lang mogelijk uit te stellen. Bijvoorbeeld met intensieve zorg thuis en in je eigen wijk.

3. We stimuleren samen leven

Oud zijn is geen ziekte. Het is een levensfase. Ouderdomskwalen zijn hierbij onvermijdelijk. En ben je vergeetachtig, warrig en wankel? Dan mag je nog steeds jezelf zijn. Als gemeenschap mogen we ouderen niet naar de zijlijn schuiven. Ze zijn juist gebaat bij een plek midden in het leven. Daarom helpen we plekken creëren waar samen wordt geleefd en waar we naar elkaar omkijken.

Bekijk ons verhaal in deze video:

Onze kernwaarden

  • Levenslustig We kijken naar wat kan en gaan aan de slag.
  • Inspirerend We zijn een voorbeeld voor de gemeenschap.​
  • Gedurfd We laten ons niet leiden door angst.
  • Dorps We maken deel uit van het dorp en doen gewoon normaal.