Oriëntatiebaan

Ontdek wat werken in de zorg inhoudt

Werk je op dit moment in een andere branche en denk je regelmatig aan een overstap naar de zorg, maar durf je de stap nog niet te zetten? Dan bieden we je de mogelijkheid om te ontdekken wat het werken in de zorg inhoudt.

Het voornaamste doel is om je te oriënteren in de zorg en te ontdekken wat jij leuk vindt om te doen. In je oriëntatiefase zal je gaan ondersteunen bij minder complexe werkzaamheden in verschillende functies.

De oriëntatiebaan bestaat uit twee modules:

  • Zorg voor de voeding & ondersteuning van het dagprogramma. Je assisteert bij het ontbijt, diner en souper (tafels dekken, feestmaaltijden, extra tussendoortjes). Je assisteert bij het uitdelen en geven van de maaltijden. Je krijgt informatie over belevingsgerichte zorg, activiteitenbegeleiding en het dagprogramma van de cliënten.
  • Basiszorg: je krijgt uitleg over het begeleiden van cliënten met een rollator, wandelstok of rolstoel. Je mag onder toezicht van een helpende/ verzorgende hulp bieden bij de verzorging van de cliënt.

Duur, uren en start

De oriëntatiebaan is een periode van drie maanden waarbij je zelf kunt aangeven hoeveel uur je graag wil oriënteren. In overleg met jou wordt er een startdatum afgesproken.

Vervolg oriëntatiebaan

Voordat de drie maanden zijn afgelopen, bespreken we met jou hoe je de oriëntatiebaan hebt ervaren en wat je hierna graag wilt doen. Wil je naar aanleiding van de oriëntatiebaan een opleiding volgen tot verzorgende? Dan helpen we je graag.