Woonzorg voor mensen met Korsakov

Een beschermd thuis, met oog voor behoeften en talenten

Wie het syndroom van Korsakov heeft of een vergelijkbare aandoening, bieden we een thuis.

Samen leven

Bij Valkenhof ben je geen patiënt maar woon je samen met je medebewoners. Jullie vormen met elkaar een huishouden, met de verantwoordelijkheden en de gezelligheid die daarbij komt kijken. Daarbij spelen naasten van bewoners ook een belangrijke rol in het dagelijks leven.

Huiselijk en overzichtelijk

Naast je eigen kamer waar je alleen kunt zijn, zijn er ook huiskamers. In ons activiteitencentrum is alles voorhanden om bezig te zijn.

Aandacht voor talenten

Een klein, informeel, flexibel en goed op elkaar ingespeeld team kijkt naar je om. Met creativiteit kijken we naar jouw talenten. Een vast dag- en weekprogramma, met een goede balans tussen stimulerende groepsactiviteiten en rust, geeft je stabiliteit en structuur.

Verwijzing en vergoeding

Meestal vraagt een GGZ-instelling of ander verpleeghuis aan ons of wij kunnen bieden wat jij nodig hebt. Een psycholoog en zorgcoördinator van Valkenhof komen bij je langs en bekijken vooraf of jouw vraag past bij ons aanbod. Indien nodig winnen ze advies in bij de specialist ouderengeneeskunde van de afdeling. Om te kunnen wonen bij onze Korsakov-afdeling is een indicatie voor langdurige zorg (Wlz-indicatie) met een psychogeriatrische grondslag nodig. Bij financiering via de Wlz geldt er een (inkomensafhankelijke) eigen bijdrage.

Veelgestelde vragen

No items found.